SpaceX заперечує будь-яку взаємодію з РФ, в тому числі щодо послуг Starlink

Новини

Компанія SpaceX, яка забезпечує роботу мережі супутникового зв’язку Starlink, заперечила, що веде будь-які офіційні справи з російським урядом або зі збройними силами РФ.

Таким чином, у компанії відповіли на прохання Укрінформу прокоментувати появу інформації, що російські військові використовують термінали Starlink на лінії фронту.

«SpaceX не веде жодних справ із російським урядом чи його військовими», – зазначили в компанії Ілона Маска у відповідь на запит Укрінформу.

У цьому зв’язку в SpaceX послалися на заяву, розміщену на їхній офіційній сторінці у мережі Х (колишньому Твіттері).

«Starlink не працює в Росії, тобто сервіс не працюватиме в цій країні. SpaceX ніколи не продавала та не розміщувала продукцію Starlink у Росії, а також не відправляла обладнання в РФ. Якщо російські магазини стверджують, що продають Starlink для обслуговування в цій країні, вони обманюють своїх клієнтів», – наголосили в компанії.

Крім того, підкреслюється, що Starlink також не працює в Дубаї.

«Starlink не можна придбати в Дубаї, а SpaceX туди не доставляє свою продукцію», – зазначається в заяві.

При цьому підкреслюється, що Starlink не уповноважує жодних сторонніх посередників, торгових посередників або дистриб’юторів продавати свої системи в Дубаї.

«Якщо SpaceX отримує інформацію про те, що термінал Starlink використовується стороною, яка перебуває під санкціями або є неавторизованим користувачем, ми розслідуємо скаргу та вживаємо заходів для дезактивації термінала, якщо це підтвердиться», – підкреслили в компанії.

Як повідомлялося, у четвер українські й американські ЗМІ поширили інформацію про те, що Росія купує термінали Starlink з ліцензійними акаунтами за допомогою ОАЕ та забезпечує ними російських військових на окупованій території України.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: