Відбулася спільна робоча нарада «КОСМОС В ЧАС ВІЙНИ ТА МИРУ. СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ ТА ПРІОРИТЕТИ»

Головні теми

11-12 квітня 2024 р. в м. Києві відбулася спільна робоча нарада «КОСМОС В ЧАС ВІЙНИ ТА МИРУ. СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ ТА ПРІОРИТЕТИ», організована Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Українською асоціацією високотехнологічних підприємств та організацій «КОСМОС» і Радою з космічних досліджень НАН України за підтримки Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України і Державного космічного агентства України.

Про це повідомляється на сайті Асоціації «КОСМОС».

В перший день, 11 квітня, представники органів державної влади, наукових установ і підприємств космічної галузі обговорили поточний стан космічної діяльності, науково-технічні компетенції у космічній сфері, існуючі бар’єри у розвитку космічної діяльності, сучасний стан регуляторної політики та космічного законодавства, базові підходи до створення концептуальних засад державної політики у сфері космічної діяльності, підходи до використання космічних технологій в національних інтересах, досвід реалізації космічних проєктів і перспективи міжнародної співпраці.

Другий день, 12 квітня, був присвячений питанням розвитку «Нового космосу» в Україні: проблемам космічних стартапів, прикладам і досвіду успішних розробок в космічній сфері, поглядам у майбутнє космічної діяльності. В обговоренні взяли участь представники органів державної влади, керівники приватних компаній, фахівці і експерти космічної сфери.

Протягом двох днів плідної роботи було надано ряд пропозицій від представників державного і приватного секторів щодо застосування і розвитку вітчизняної космічної діяльності в сучасних умовах. За результатами оброблення наданих пропозицій, формуються загальні рекомендації спільної наради, які будуть направлені відповідним органам державної влади.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: