Компанія LeoLabs залучила додаткові інвестиції на суму $ 29 млн

Економічні аспекти

LeoLabs залучила $ 29 млн додаткових інвестицій, завдяки чому фінансування компанії з відстеження космічних об’єктів на сьогодні перевищило $ 120 млн.

Про це інформує сайт spacecenter.od.ua.

Завдяки останньому фінансуванню, оголошеному 12 лютого, LeoLabs «не тільки розширить наші існуючі технології та можливості, але й розробить нові», – повідомив Ден Сеперлі, генеральний директор і співзасновник LeoLabs. Мета компанії полягає в тому, щоб «ще більше сприяти глобальній інтеграції та взаємодії між урядами країн-союзників з метою забезпечення обізнаності про космічний простір (Space Domain Awareness) та операторами супутників для забезпечення обізнаності про космічну ситуацію (Space Situational Awareness)», додав він.

На кошти від попередніх раундів фінансування LeoLabs створила глобальну мережу наземних радарів, які відстежують понад 20 000 об’єктів на низькій навколоземній орбіті. Велика кількість даних, зібраних радарами, обробляється за допомогою штучного інтелекту. У результаті LeoLabs може виявляти маневри на орбіті, класифікувати об’єкти, характеризувати невідомі об’єкти та аналізувати моделі поведінки.

«У нас є рішення штучного інтелекту, які інтегровані в наші власні дані», – сказав Ден Сеперлі. Крім того, LeoLabs «досліджує нові радіолокаційні технології», які могли б «забезпечити більш повне, безперервне охоплення дрібного орбітального сміття», ракет-носіїв і супутників на дуже низькій навколоземній орбіті.

Згідно з прес-релізом, LeoLabs співпрацює з урядовими установами, щоб поділитися «своїм досвідом обізнаності про космічний простір та інформацією про аномальну космічну діяльність у реальному часі». Оператори комерційних супутників також покладаються на LeoLabs для отримання орбітальних даних і сповіщень про безпеку.

У січні Управління космічної комерції США (Office of Space Commerce) оголосило про замовлення для компаній COMSPOC, LeoLabs і Slingshot Aerospace на надання даних і послуг щодо об’єктів на низькій навколоземній орбіті. Управління космічної комерції розробляє цивільну систему координації космічного руху під назвою «Traffic Coordination System for Space».

LeoLabs управляє радарами з фазованою решіткою на Алясці, в Австралії, на португальському архіпелазі Азорських островів, у Новій Зеландії, Техасі та Коста-Ріці. Додатковий радар встановлюється в Аргентині.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: