SpaceX запустила кілька супутників для Космічних сил США

Новини
Американська компанія SpaceX 15 лютого запустила у космос кілька супутників для Космічних сил США в рамках таємної місії USSF-124.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що запуск ракети-носія Falcon 9 був здійснений з космодрому у штаті Флорида о 00:30 годині за київським часом.

У Космічних силах США лише розповіли, що в рамках місії USSF-124 будуть відправлені на орбіту шість супутників — два для Агентства протиракетної оборони США та чотири для Агентства космічного розвитку США.

При цьому інформації про орбітальні обов’язки супутників не було оголошено.

«З кожним запуском у рамках національної безпеки ми продовжуємо зміцнювати можливості Америки та її стримування перед обличчям зростаючих загроз, додаючи стабільності в дуже динамічний світ. Це те, що ми робимо в Космічних силах, і ми серйозно ставимося до цього завдання», — сказав полковник і старший керівник з питань матеріально-технічного забезпечення Командування космічних систем «Дельта».Джим Хорн.

Перший ступінь ракети-носія Falcon 9 повернувся на Землю для вертикального приземлення на сонячному мисі Канаверал приблизно через вісім хвилин після зльоту.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: