Міжнародний астронавтичний конгрес провів зустріч міністрів та парламентаріїв

Новини

У зв’язку з 74-м Міжнародним астронавтичним конгресом, який пройде в Баку 2-6 жовтня цього року, у парламенті Азербайджану відбулася зустріч для міністрів та членів парламенту, організована Міжнародною астронавтичною федерацією (IAF).

Як передає Report, генеральний директор із доходів IAF Клей Моурі відкрив захід вступною промовою.

К.Моурі зазначив, що Азербайджан досить добре підготувався до відкриття Конгресу. Він також додав, що низка країн беруть участь у цьому конгресі вперше.

Виступаючи на заході, голова комітету Міллі Меджлісу з економічної політики, промисловості та підприємництва Таїр Міркішілі підкреслив, що Азербайджан надає особливого значення космічним дослідженням:

“Дозвольте мені сказати, що це дуже раціональний вибір. Раціональний вибір, тому що це повернення до традицій, тут, у Баку, 50 років тому, 1973 року з ініціативи загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва було проведено 24-й з’їзд. Цього року ми відзначаємо 100-річний ювілей великого лідера і шануємо його пам’ять, зараз наша країна приймає у себе найбільшу космічну подію – 74-й Міжнародний астронавтичний конгрес у 2023 р. Це означає, що Міжнародний астронавтичний конгрес повертається до нашого регіону через півстоліття, так і за кількістю учасників цей конгрес більш представницький, ніж усі попередні. Ви зробили дуже раціональний вибір, адже Баку – серце цього регіону”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: