Ракета SpaceX запустила на МКС корабель з приватною місією Ax-2

Новини

22 травня о 17:37 за місцевим часом з Флориди запустили ракету SpaceX Falcon 9 з кораблем Crew Dragon. Місія Ax-2 проведе тиждень на борту Міжнародної космічної станції

Про це йдеться у твіттері SpaceX, повідомляє espreso.tv.

“Перший ступінь прискорювача Falcon 9 приземлився в зоні посадки 1, вперше для місії польоту людини в космос”, – йдеться у повідомленні.

Космічний корабель Ax-2 SpaceX Dragon під назвою Freedom відокремився від верхнього блоку Falcon 9 приблизно через 12 хвилин після старту, як було заплановано.

До складу екіпажу входять автогонщик та бізнесмен Джон Шоффнер, а також саудівські космонавти Алі аль-Карні та Райяна Барнауї. Командир екіпажу – ветеран космічних польотів, екскосмонавт NASA Пеггі Уітсон.

За даними CNN, екіпаж приєднається до семи астронавтів, які вже перебувають на борту космічної станції. Члени місії проведуть там близько восьми днів. Протягом цього часу вони працюватимуть над більш ніж 20 дослідженнями та науковими проєктами.

Ax-2 – другий космічний політ Freedom, який вже доставляв місію SpaceX Crew-4 до орбітальної станції. Це також другий запуск Axiom до МКС із приватним екіпажем після Ax-1 у квітні 2022 року.

Райяна Барнаві, представниця Саудівської Аравії, стане першою саудівською жінкою, яка коли-небудь побувала в космосі.

“Для мене велика честь і щастя представляти всі мрії та надії всіх людей у ​​Саудівській Аравії та всіх жінок удома”, – сказала Барнаві.

Як зазначають у SpaceX, буде можливість поговорити з екіпажем корабля у прямому ефірі.

“Перша можливість поговорити в прямому ефірі з екіпажем Ax-2 на орбіті буде сьогодні о 20:40 за східним часом. Буде підтверджено приблизно за 15 хвилин до початку події”, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: