У Дніпрі пройшла ХХVІ Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина та Космос»

Новини

Традиційною подією у науковому житті України щорічно стає Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос», яку проводять Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова, Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара, ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля та інші установи і навчальні заклади аерокосмічного профілю України та зарубіжжя. Не став винятком і 2024 рік.

17 квітня 2024 року в 26-й раз стартувала Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос», девіз якої цьогоріч «Наука для Космосу, Космос для Людини». Ця конференція – єдиний в Україні захід, який об’єднує та підтримує обдаровану молодь і сприяє розвитку  в студентів, аспірантів і молодих учених інтересу до дослідницької діяльності в області космонавтики.

Конференція проводилась на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова (НЦАОМ) в очному форматі та режимі “on-line-конференції” при активній підтримці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Для участі у Конференції було розіслано понад 700 запрошень, тези своїх доповідей надіслали 189 учасників: студенти, аспіранти, молоді фахівці та вчені з Дніпра, Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Ужгорода, Кременчуга, Кам’янського.

На урочистому відкритті конференції з вітальним словом до учасників і гостей звернулися:

  • Кулик Олексій – генеральний директор НЦАОМ імені О.М. Макарова, кандидат технічних наук;
  • Санін Анатолій Федорович – голова організаційного комітету, декан фізико-технічного факультету, завідувач кафедри ракетно-космічних та інноваційних технологій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, доктор технічних наук, професор;
  • Дегтярьов Максим Олександрович – Генеральний конструктор – перший заступник Генерального директора ДП “КБ “Південне” ім. М.К. Янгеля”, кандидат технічних наук, академік МАА;
  • Коробко Іван Васильович – директор Інституту аерокосмічних технологій Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», доктор технічних наук;
  • Пошивалов Володимир Павлович – заступник директора Інституту технічної механіки НАНУ і ДКАУ з науковій роботи, доктор технічних наук, професор;
  • Власенков Дмитро Петрович – заступник начальника коледжу з навчально-наукової роботи ВСП «Криворізький фаховий коледж НАУ»;
  • Литвинов Олексій Миколайович – в.о. ректора Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», доктор юридичних наук, професор.

Відповідно до регламенту проведення Конференції, засідання пройшли за 17-ю науково-практичними напрямами. Було заслухано 147 доповідей, в обговоренні яких взяло участь близко 170 учасників та гостей конференції. серед яких студенти та аспіранти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут”, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури та делегація молодих спеціалістів ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля”.

За результатами цікавої та плідної роботи дипломами XХVІ Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина та Космос» відзначено 72 учасника, 27 найкращіх доповідей рекомендовано координаторами до публікації у наукову журналі «ВІСНИК ДНУ, Серія ракетно-космічна техніка». Кожен із виступаючих отримає електронний сертифікат учасника.

В рамках Конференції пройшов Круглий стіл “Василь Сергійович Будник – один із засновників практичного ракетобудування в Україні. Творча спадщина Будників”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: