Відбувся Круглий стіл «Василь Сергійович Будник – один із засновників практичного ракетобудування в Україні. Творча спадщина Будників»

Новини

Стало вже традицією в рамках Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос» проводити Круглі столи із серії «Життя видатних людей». Ця серія присвячена видатним особистостям, які зробили свій внесок у розвиток космонавтики та ракетно-космічної техніки і Ювілейним датам.

Цього року, 19 квітня в останній день роботи Конференції, пройшов Круглий стіл “Василь Сергійович Будник – один із засновників практичного ракетобудування в Україні. Творча спадщина Будників” (до 110-ї річниці від дня народження, яка відзначалась 24 червня 2023 року).

Історична довідка. Василь Сергійович Будник – конструктор і вчений в області ракетно-космічної науки і техніки, Герой Соціалістичної Праці, лауреат Ленінської премії, академік НАН України, Почесний громадянин Дніпропетровська.

По суті, Василь Сергійович заклав основу Центра бойового ракето-будування в місті Дніпропетровську. В.С. Будник – особистість, людина, якого сама історія вітчизняної ракетно-космічної техніки обрала, щоб провести за часом від своїх витоків до періоду розквіту. Він зробив величезний внесок у її становлення та розвиток, зайняв гідне місце серед знаменитих ракетників України.

Враховуючи, що 10 квітня 2024 року виповнилося 70 років від дня заснування Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» тому на Круглому столі було об’єднано відразу дві ці важливі події в ракетно-космічної техніки.

На заході були присутні шановні гості, які свого часу також зробили вагомий внесок у розвиток і становлення ракетної техніки в Україні, працюючи в КБ «Південне» й суміжних організаціях та особисто були знайомі з Василем Сергійовичем і його сім’єю.

Присутні переглянули відеофільми про В.С. Будника й КБ «Південне», поділилися своїми спогадами та відвідали навчально-виставковий комплекс НЦАОМ.

У роботі Круглого столу взяло участь 57 учасників та гостей ( 29 “on-line”- підключень).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: