Першу в Австралії ліцензію на орбітальний стартовий комплекс видано космодрому Боуен

Новини

Ліцензія, видана міністром промисловості та науки Австралії Едом Хусіком, є першою для орбітального космодрому в країні. Космодром Боуен, розташований у зоні розвитку штату Еббот-Пойнт на півночі Квінсленда, побудований та експлуатується місцевою компанією Gilmour Space Technologies, яка пропонує комерційні послуги з орбітальних запусків, включаючи супутникові платформи та спеціальні запуски/спільні запуски на низьку навколоземну орбіту.

Про це інформує сайт spacecenter.od.ua.

Компанія Gilmour Space, виробник ракет і постачальник послуг запуску з Квінсленда, планує провести перший випробувальний політ своєї триступеневої ракети Eris цього року.

Gilmour Space все ще потребує окремого дозволу на запуск ракети Eris з випробувальною місією TestFlight 1. Вона працює з Управлінням космічного регулятора Австралійського космічного агентства, щоб продемонструвати, що запуск відповідає критеріям Закону про космос (запуски і повернення), ухваленого в Австралії в 2018 році.

«Австралія тепер має власну «дорогу» в космос», – заявив генеральний директор компанії Gilmour Space Адам Гілмор після затвердження космодрому Боуен в якості майданчика для орбітальних запусків.

Ракета-носій Eris Block 1 оснащена гібридною рушійною установкою для першого і другого ступенів і рідинною рушійною установкою для третього ступеня.

Компанія Gilmour Space взаємодіє з місцевими традиційними племенами Juru, а також з іншими місцевими зацікавленими сторонами з приводу експлуатації космодрому для підтримки місцевої економіки.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: