Місячний апарат Odysseus передав перші знімки з космосу

Новини
Американський роботизований місячний апарат Odysseus від компанії Intuitive Machines зробив перші фотографії з космосу в межах місії IM-1 та надіслав їх на Землю.

Про це повідомляється на сторінці компанії у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Зображення були зроблені незабаром після відокремлення від другого ступеня ракети SpaceX під час першої подорожі Intuitive Machines на Місяць в рамках ініціативи NASA CLPS (Комерційні послуги з переміщення корисного вантажу на Місяць – ред.)», — йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX у четвер, 15 лютого, відправила на Місяць посадковий модуль Odysseus, побудований приватною американською компанією Intuitive Machines.

Очікується, що Odysseus приземлиться біля південного полюса Місяця 22 лютого, ставши першим в історії приватним космічним кораблем, який здійснив посадку на супутнику Землі.

На борту Odysseus розміщено 12 вантажів. Шість із них, серед яких лазерний відбивач та радіоінструменти, є власністю NASA. Ці інструменти призначені для збору даних, які допоможуть програмі NASA «Artemis», мета котрої – створити придатну для розміщення дослідників базу біля південного полюса Місяця до кінця цього десятиліття. Решта належить різним приватним замовникам.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: