Космічний модуль Peregrine до Місяця не долетить

Новини

Космічний апарат NASA, який 8 січня вперше за 50 років вирушив до Місяця, не зможе дістатися запланованого пункту призначення.

Як повідомило УНІАН, приватний посадковий модуль Peregrine, який вчора запустили з американського мису Канаверал, не зможе висадитися на Місяці через критичну втрату палива. Зазначається, що про технічну проблему повідомила компанія-розробник модуля Astrobotic Technology вже за кілька годин після запуску.

Спочатку в компанії заявили, що незабаром після відокремлення апарату від ракети-носія була виявлена аномалія, яка “не дозволила модулю досягти стабільної орієнтації по Сонцю. Через це сонячна панель модуля не збирала енергію, а батарея розряджалася. Причина проблеми – збій у рушійній системі, який призвів до “критичної” втрати палива.

Через деякий час Astrobotic Technologies заявила, що панель апарату вдалося направити на Сонце, але відповідний напрямок Peregrine зможе підтримувати лише близько 40 годин, після чого залишиться без енергії. Тому тепер мета місії інша — вивести Peregrine якомога ближче до орбіти Місяця.

У коментарях до заяви компанії люди пишуть, що дуже засмучені такими результатами, але водночас пишаються тим, що зробити вдалося.

Американці пишуть: “Сорок годин краще, ніж нуль годин”, “Хотілося отримати від місії якнайбільше корисного для науки”, “Дуже сумно, але ми дуже цінуємо всі оновлення, якими ви ділитеся!”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: