Blue Origin Джеффа Безоса успішно запустила ракету в «ближній» космос

Новини
Туристична ракета компанії Джеффа Безоса Blue Origin, розроблена для швидкої подорожі до межі земної атмосфери й космосу, була успішно запущена в вівторок в рамках наукової місії без екіпажу.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Ракета New Shepard стартувала 21 грудня об 11:43 за східним часом з об’єктів Blue Origin на приватній території в Західному Техасі. На борту відбулося 33 наукових експерименти в умовах кількох хвилин мікрогравітації, перш ніж капсула безпечно повернулася на Землю»,- зазначається в повідомленні.

Після успішного старту першим приземлився ракетний прискорювач. Після цього на поверхню безпечно повернулася капсула. Її політ становив приблизно 10 хвилин.

Хоча на борту літака нікого не було, нинішній успішний політ може сприяти поверненню Blue Origin до практики туристичних подорожей у космос.

Як повідомлялося, першу спробу запуску New Shepard було скасовано в понеділок через проблеми в наземних системах. У вівторок зранку командування польотами провело необхідні тести та не виявило жодних проблем для подальшого запуску ракети.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: