Супутник спостереження Землі EOS SAT-1: три місяці на орбіті

Новини

18.04.2023. СПЕЙС-ІНФОРМ. На початку 2023 року ракетою-носієм Falcon-9 на навколоземну орбіту було виведено КА спостереження Землі EOS SAT-1 американської компанії EOS DA.

У інтерв’ю Mezha.Media менеджер проєкту EOS SAT Андрій Музиченко повідомляв, що після 3-місячного терміну тестування супутника, він почне працювати за призначенням. Тиждень тому компанія EOS DA на своїй сторінці у Facebook виклала зображення супутника EOS SAT-1 з видом на Землю, зроблене зовнішньою камерою, встановленою на супутнику в маркетингових цілях. Компанія повідомила, що супутник має працездатні системи живлення, контролю висоти, GPS та радіосистеми.

EOS SAT-1 – перший КА групи компаній бізнесмена Максима Полякова: дніпровське ТОВ «Флайт Контрол» виконало 3D-друк деталей та виготовлення елементів корпусу КА, українська компанія «СЕТС» створила двигун супутника, південноафриканська компанія Dragonfly Aerospace оснастила КА двома оптичними камерами. Харківське ТОВ «ЛТУ» виготовило плівкові нагрівачі для системи терморегулювання супутника. Центр управління польотом КА розташований в Південній Африці.

Американська компанія EOS DA представлена в Україні Іноземним підприємством «ЕОС Україна». Перші супутникові знімки від EOS SAT-1 компанія планує почати надавати своїм клієнтам в аграрному секторі у квітні 2023 року.

 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: