XХV Ювілейна Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос»

Новини

12-14 квітня 2023 року у Дніпрі відбулась XXV Ювілейна Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос».

Цього року за рішенням організаційного комітету Конференція була присвячена 25-й річниці заходу і проходила під девізом «Чверть століття на науковій орбіті».

Конференція проводилась на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (НЦАОМ) при активній підтримці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Для участі у Конференції було розіслано понад 520 запрошень представникам провідних національних і зарубіжних аерокосмічних університетів і підприємств ракетно-космічної галузі. Тези своїх доповідей надіслали 222 учасника: студенти, аспіранти та молоді вчені Дніпра, Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Ужгорода, Миколаєва, Кам’янського, Павлограда.

12 квітня, в День працівників ракетно-космічної галузі України, відбулося урочисте відкриття Конференції. З вітальним словом до учасників та гостей звернулися:

  • Олексій Кулик – Генеральний директор НЦАОМ ім. О.М. Макарова
  • Анатолій Санін – голова організаційного комітету, завідувач кафедри ракетно-космічних та інноваційних технологій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара
  • Максим Дегтярьов – Генеральний конструктор-перший заступник Генерального директора ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля»
  • Іван Коробко – директор Інституту аерокосмічних технологій Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
  • Володимир Пошивалов – заступник директора Інституту технічної механіки НАНУ і ДКАУ з науковій роботи
  • Віталій Патока –– заступник Генерального директора з персоналу ДП ВО «Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова»

Згідно з регламентом проведення Конференції 12-14 квітня пройшли засідання за 20 науково-практичними напрямами. Було заслухано 147 доповідей. В обговоренні доповідей взяли участь близько 150 учасників і гостей конференції, серед яких студенти і аспіранти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, студенти і аспіранти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, молоді фахівці ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля».

За результатами цікавої і плідної роботи дипломами XХV Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос» відзначено 68 учасників, 32 кращі доповіді рекомендовані до публікації у фахових наукових журналах України. Кожен доповідач отримає електронний сертифікат учасника.

Рішенням Конференції за одностайної підтримки учасників та організаторів в 2024 році заплановано проведення XXVІ Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: