Відбулася онлайн-зустріч керівників ДКА та NASA

Новини

5 грудня 2022 року відбулась зустріч в режимі відеоконференції між Головою ДКА Володимиром Тафтаєм та Адміністратором NASA Сенатором Біллом Нельсоном. У зустрічі з української сторони також взяв участь заступник Міністра освіти та науки України Андрій Вітренко та представники Посольства України в США. Американську сторону також представляла заступниця Адміністратора НАСА Пам Мелрой та керівники за окремими напрямами діяльності.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

Зустріч була організована з нагоди відзначення 25-тої річниці космічного польоту першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка, який відбувся в рамках місії NASA STS-87.

STS-87 — місія космічного човника, яка була запущена з Космічного центру імені Кеннеді 19 листопада 1997 року та тривала до 5 грудня 1997 року.

Голова ДКА висловив вдячність американській стороні за допомогу в підготовці українського космонавта та можливість здійснити політ першому українському космонавту на борту американського космічного шаттла.

Сторони високо оцінили надзвичайно важливий досвід співпраці, отриманий під час підготовчих робіт та безпосередньо в ході космічного польоту, в тому числі щодо реалізації спільного наукового експерименту.

Також в рамках зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку співпраці, в тому числі в рамках програми Artemis. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: