16 кубсатів українських студентів буде виведено на орбіту

Новини

В рамках Міжнародного астронавтичного конгресу (м.Париж) Державне космічне агентство України з компаніями Maritime Launch Services Inc. (Канада) і Nanoracks (США) підписало тристоронній Лист про наміри спрямований на підтримку українських студентських проєктів зі створення космічних апаратів типу «кубсат».

Про це повідомило ДКА.

Документом, який окреслює майбутнє партнерство в рамках ініціативи передбачається, що ДКА координуватиме роботу з українськими університетами для відбору учасників, Maritime Launch Services Inc забезпечить виведення на орбіту до 16 «кубсатів» українських студентських команд, а Nanoracks – керівництво місією, інтеграцію ракети-носія та іншу необхідну підтримку. Планується, що запуск буде здійснено з пускового майданчика у канадській провінції Нова Скотія на борту ракети-носія Циклон-4М.

«Підтримка студентських супутникових проєктів — це інвестиція в майбутнє, яка створює базу для формування нового космічного сегмента України. ДКА разом з Міносвіти провело попередній аналіз, який показав, що є низка українських вишів, які зацікавлені у створенні кубсатів», – наголосив Голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай.

 Захід проводився за підтримки Канадського космічного агентства (CSA) та його Президентки Ліси Кемпбелл.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: