Відбулося Четверте засідання Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР

Новини

23 грудня 2020 року в.о. Голови ДКА Михайло Лев взяв участь у Четвертому засіданні Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

На засіданні одним із головних питань було співробітництво у космічній сфері. Сторони визнали, що напрямки співробітництва з дослідження та використання космічного простору в мирних цілях є пріоритетними у розвитку українсько-китайських відносин.

«Співпраця між Україною та Китаєм має значні можливості для подальшого розширення і поглиблення, в тому числі завдяки новій Підписаній Програмі співпраці, яка починає діяти з 1 січня 2021 року, що безсумнівно матиме позитивний ефект для обох країн», – наголосив у своєму виступу Михайло Лев.

В.о. Голови ДКА привітав китайську сторону з успішним завершенням місії «Чан’е-5» зі збору та доставки місячного ґрунту на Землю.

Програма українсько-китайського співробітництва в космічній сфері на період 2021-2025 рр., яка була підписана у жовтні цього року за результатами Шостого засідання Підкомісії, складається з 69 напрямків, які передбачають співпрацю в сфері розробки компонентів ракет-носіїв і космічних апаратів (КА), систем управління КА, виготовлення оптико-електронних приладів, даних дистанційного зондування Землі та їх застосування, супутникової навігації, та ін.

Також в рамках Четвертого засідання Комісії була підписана Програма співпраці між Урядом України та Урядом КНР щодо спільного будівництва «економічного поясу Шовкового шляху» та «морського Шовкового шляху 21-го століття». Відбулась спільна заява Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерства комерції Китайської народної республіки щодо започаткування спільного техніко-економічного обґрунтування доцільності лібералізації торгівлі.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: