SpaceX запустила у космос дві ракети з інтервалом менш ніж чотири години

Новини
Компанія SpaceX здійснила успішний запуск двох ракет Falcon 9 із космодрому в штаті Флорида. Інтервал між запусками становив менш ніж чотири години.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Запуск першої ракети Falcon 9, яка відправила у космос телекомунікаційний супутник Eutelsat 36D, відбувся о 23:52 за київським часом 30 березня із Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Eutelsat був розгорнутий на геостаціонарну орбіту приблизно через 34 хвилини після запуску. Пристрій забезпечуватиме телевізійне мовлення клієнта у Європі, Африці та Росії.

Пізніше, о 03:30 за київським часом у неділю, 31 березня, з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида, була запущена ще одна ракета Falcon 9 із 23-ма інтернет-супутниками Starlink.

Супутники були розгорнуті на низькій навколоземній орбіті, як і планувалося, приєднавшись до понад 5600 уже діючих широкосмугових супутників від SpaceX.

Окрім цього, на вечір суботи був запланований третій запуск ракети SpaceX із супутниками Starlink з космодрому авіабази Ванденерг, штат Каліфорнія, однак запуск скасували через погану погоду.

Запуски в неділю та суботу стали 30-м та 31-м орбітальними запусками цього року для компанії американського мільярдера Ілона Маска. У 2024 році SpaceX планує здійснити 144 орбітальні місії.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: