IT-армія України здійснила успішну кібератаку на російських операторів супутникового зв’язку

Новини

IT-армія України заявила про проведення успішної кібератаки на два найбільші російські підприємства в галузі супутникового зв’язку – ФГУП «Космическая связь» та АО «Газпром космические системы». Унаслідок атаки послуги зазначених операторів були тимчасово припинені.

За повідомленнями українських кіберактивістів, об’єктами атаки стали супутникові системи, які використовуються російським урядом, державними структурами, компаніями «Газпром» і «Роснефть», а також збройними силами РФ для забезпечення стратегічних військових комунікацій.

«Наразі не працюють обидва найбільші оператори супутникового зв’язку Росії. Це торкнулося не лише корпоративних мереж “Газпрому” та державних фінансових сервісів, а й систем військового призначення. Так високо ми ще не били», – повідомили в IT-армії України.

ФГУП «Космическая связь» є державним підприємством, уповноваженим надавати послуги супутникового зв’язку на території Росії. «Газпром космические системы» – приватна компанія та другий після ФГУП «Космическая связь» провідний оператор супутникового зв’язку у РФ.

Обидва оператори включені до санкційних списків України та США за причетність до російської агресії проти України. Втім, як зазначає dev.ua, наслідки кібератаки також позначилися на роботі низки телекомунікаційних компаній, зокрема операторів стільникового зв’язку «МТС» та «Білайн».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: