Китай вивів у космос супутник-ретранслятор для майбутніх місячних місій

Новини
Китай запустив новий супутник-ретранслятор для забезпечення зв’язку між Землею та Місяцем, що вважається ключовим для його майбутніх місій із дослідження природного супутника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Ракета-носій Long March-8 із супутником «Цюецяо-2» (Queqiao-2, у перекладі з китайської «Сорочий міст-2»), стартувала з космодрому Веньчан південної провінції Хайнань о 8:31 ранку за місцевим часом (2:31 за Києвом).

Через 24 хвилини польоту космічний апарат відокремився від ракети і вийшов на заплановану перехідну орбіту в штатному режимі.

Планується, що супутник забезпечуватиме зв’язок із Землею для майбутніх місячних місій «Чан’е-6», «Чан’е-7» та «Чан’е-8», які Китай має намір запустити у рамках власної Місячної програми.

Перша місія повинна доставити на Землю зразки ґрунту з Південного полюса Місяця, друга відправить до супутника Землі 23 наукові апарати, а третя має досліджувати технічну можливість будівництва на Місяці постійної бази.

Зворотний бік Місяця завжди знаходиться поза зоною видимості та прямого зв’язку із Землею, тому для проведення там досліджень потрібна ретрансляція сигналів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: