Астронавти місії Crew-7 повернулися на Землю

Новини

Четверо астронавтів, які в рамках місії Crew-7 провели понад пів року в космосі, повернулися у вівторок, 12 березня, на Землю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NASA у соцмережі Х.

«Crew7 готовий, щоб його дістати! Вони приводнилися біля узбережжя Пенсаколи, штат Флорида. Далі вони сидітимуть усередині Dragon Endurance, поки евакуаційні екіпажі безпечно дістануться з космічним кораблем», – заявили в Національному управлінні США з аеронавтики та дослідження космосу.

Капсула Dragon Endurance з астронавткою NASA Жасмін Могбелі, астронавтом Європейського космічного агентства (ESA) Андреасом Могенсеном, астронавтом Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Сатоші Фурукавою та космонавтом Костянтином Борисовим із Роскосмосу успішно приводнилася о 11:47 годині за київським часом.

Space.com зазначає, що квартет місії Crew-7 ненадовго перетнувся зі своїми наступниками, чотирма астронавтами місії Crew-8, які були доставлені SpaceX на Міжнародну космічну станкцію минулого вівторка, 5 березня.

Загалом астронавти перебували 6,5-місяців на орбітальній станції.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня минулого року космічний корабель Dragon Endurance від компанії SpaceX в рамках спільної місії з NASA під назвою Crew-7 успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: