Туреччина запустила в космос першу в історії гібридну ракетну систему

Новини

Турецька компанія DeltaV Space Technologies досягла важливої віхи, запустивши свою ракетну систему Sonde Rocket System (SORS) на висоту понад 100 км, що стала першою в світі гібридною ракетною системою, яка використовує парафін і рідкий кисень для досягнення космосу.

Про це інформує сайт spacecenter.od.ua.

Розроблена в рамках проєкту Турецького космічного агентства (TUA) за Програмою дослідження Місяця (AYAP), гібридна рушійна система (Hybrid Propulsion System, HIS) слугувала другим ступенем корисного навантаження SORS, запустивши та відзначивши перший в історії запуск гібридного ракетного двигуна в космосі.

Компанія DeltaV Space Technologies прагне використати переваги економічної ефективності та безпеки ракет-зондів, оскільки вони не розміщуються в космосі постійно, що робить їх більш доступними та придатними для різноманітних застосувань, включаючи наукові експерименти та випробування систем протиповітряного та протиракетного захисту.

Успіх цього проєкту позиціонує Туреччину як гравця в космічній галузі з амбіціями щодо подальшого розвитку своєї гібридної ракетної технології та потенційного використання її в орбітальних транспортних засобах та інших проєктах, пов’язаних з космосом.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: