Відбулося засідання Експертної ради Асоціації «Космос» з обговорення питань космічної діяльності України

Головні теми

21 листопада 2023 року відбулося розширене засідання Експертної ради Асоціації «Космос» з обговорення наступних питань порядку денного:

На початку засідання голова Ради Асоціації В.В. Васильєв повідомив присутніх, що Асоціація «Космос» розпочала підготовку інформаційно-аналітичних звітів про результати космічної діяльності у 2020-2022 роках державних та приватних юридичних осіб за напрямами: космічна освіта, космічні дослідження, створення космічної техніки, застосування космічних технологій. Перші три інформаційні огляди вже оприлюднені та пройшли попереднє обговорення. У подальшому Асоціація планує робити узагальнений щорічний звіт про результати космічної діяльності України.

Голова Експертної ради Асоціації А.С. Довгополий додав, що трьом членам Експертної ради було запропоновано доповісти результати розгляду перших інформаційних оглядів у сферах освіти, науки та космічної техніки.

Про результати публічного обговорення інформаційного огляду «Космічна освіта в Україні» та надані пропозиції у цій сфері доповів член Експертної ради Кузнєцов Едуард Іванович.

Свою оцінку інформаційного огляду «Космічні дослідження в Україні» надав член Експертної ради Академік НАН України Яцків Ярослав Степанович.

Про результати розгляду інформаційного огляду «Створення космічної техніки в Україні» розповів член Експертної ради Агарков Анатолій Васильович.

Після обговорення доповідей, Експертна рада схвалила інформаційні огляди з питань космічної діяльності України та рекомендувала Раді Асоціації продовжити роботу з аналізу поточного стану космічної діяльності в Україні та сформувати за підсумками такого аналізу узагальнений звіт за 2023 рік.

З інформацією про проведення Національного круглого столу «Космос для повоєнної відбудови та відновлення економіки України. Стратегічні орієнтири та пріоритети» виступив голова Ради Асоціації Васильєв Вадим Валерійович. Він повідомив, що 8 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, на якому було прийнято рішення провести спільно з Асоціацією «Космос» та Радою з космічних досліджень НАН України Національний круглий стіл «Космос для повоєнної відбудови та відновлення економіки України. Стратегічні орієнтири та пріоритети». В Асоціації створено відповідну робочу групу, яка розпочала підготовку цього заходу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: