Підписано Спільну заяву між ДКА та Польським космічним агентством щодо співпраці на шляху України до членства в ЄКА

Новини

Делегація ДКА під головуванням В.о. Голови Володимира Беня бере участь у заходах 74-го Міжнародного астронавтичного конгресу (МАК). МАК проходить у м. Баку (Азербайджан) з 2 по 6 жовтня 2023 р. та є найвизначнішою подією року для світової космічної громадськості.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

В рамках заходу, ДКА та Польське космічне агентство (POLSA) підписали Спільну заяву щодо співпраці на шляху України до членства в Європейському космічному агентстві (далі – Спільна заява).

Документ укладений на основі Меморандуму про взаєморозуміння між ДКА та POLSA у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях від 20 квітня 2015 року, Виконавчій домовленості в рамках Меморандуму, підписаній 9 листопада 2022 року та Протоколі робочої зустрічі між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та POLSA.

Спільна заява засвідчує взаємну зацікавленість сторін розширювати співпрацю, зміцнювати двосторонні відносини, прагнення України щодо набуття членства в Європейському космічному агентстві, а також підтримку ДКА у визначені заходів та кроків, які сприятимуть діалогу України та Європейського космічного агентства.

Церемонія підписання відбулась за підтримки Посольства України у Азербайджанській Республіці.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: