У Китаї представили перший у світі атлас даних дистанційного зондування нічної освітленості міст

Новини

Міжнародний дослідницький центр великих даних реалізації цілей сталого розвитку /CBAS/ представив перший у світі атлас даних дистанційного зондування рівня освітленості міст у нічний час, що має забезпечити підтримку досліджень у сфері сталого розвитку міст.

Про це повідомило Інформаційне агентство Сіньхуа.

Атлас містить інформацію про нічне освітлення з роздільною здатністю 10 метрів по 147 містах у 105 країнах світу.

Дані були отримані супутником “Гуанму-1” /SDGSAT-1/, який був запущений у космос 5 листопада 2021 року та є першим у світі космічним науковим супутником, призначеним для виконання завдань Порядку денного ООН у сфері сталого розвитку на період до 2030 року.

Супутник призначений для отримання даних космічних спостережень для моніторингу, оцінки та вивчення взаємодії між людьми, природою та процесом сталого розвитку, повідомили в Академії наук Китаю, яка розробила апарат.

За словами керівника CBAS Го Хуадуна, новий атлас є важливим досягненням у галузі виявлення елементів довкілля на поверхні Землі в умовах недостатнього освітлення.

Отримані дані здатні повною мірою відобразити структуру розселення людей та економічного розвитку у міських районах, а також забезпечити інформаційну підтримку для проведення відповідних досліджень та ухвалення рішень щодо сталого розвитку міст, повідомив Го Хуадун.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: