Northrop Grumman планує модернізувати космічний корабель Cygnus

Новини

Northrop Grumman планує модернізувати вантажний космічний корабель Cygnus: зміни торкнуться вантажопідйомности та стикування з космічними станціями. Про це оголосили представники компанії під час презентації на Конференції з розвитку Міжнародної космічної станції: «Ми хочемо бути певними, що наш апарат все ще буде в строю через 20 років».

Про це повідомляється на сайті Alpha Centauri.

У модифікації Cygnus «Mission B» вантажопідйомність корабля буде збільшено з 3750 кілограмів до 5000. Щоб вмістити додатковий груз, герметичний вантажний відсік подовжать на 1,5 метра. Дебют нової моделі Cygnus відбудеться не раніше середини 2025 року в першому польоті ракети Antares 330.

Крім цього, Northrop Grumman переробить спосіб стикування апарата. На відміну від, наприклад, капсули SpaceX Dragon, що причалює до МКС власними силами, Cygnus потребує допомоги роботизованого маніпулятора Canadarm2. Це може стати проблемою для корабля під час обслуговування приватних космічних станцій, не оснащених таким обладнанням.

Компанія хоче зберегти неодноразово протестовану можливість корабля підіймати орбіту станції, використовуючи зайве паливо.

Крім того, Northrop Grumman розглядає можливість подвоїти темп виробництва Cygnus – з двох до чотирьох на рік – щоб не відставати від попиту, викликаного розвитком приватних космічних станцій.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: