Представники Асоціації «Космос» взяли участь у конференції «Міжнародне співробітництво в космічній діяльності»

Новини

Про Україну, її можливості в космічній сфері, глобальні безпекові виклики у майбутньому, а також про важливість міжнародної співпраці в космосі говорили на конференції “Міжнародне співробітництво в космічній діяльності” (International Cooperation in Space Activity), що відбулася 25-26 травня 2023 року у Лестерському университеті у Великобританії.

Серед спікерів, експертів та гостей конференції були представники Великобританії, США, Ірландії, Шотландії, Португалії, Франції, Сінгапуру, Індонезії та України. На конференції було обговорено широке коло актуальних питань:

  • нові технології;
  • проблеми безпеки;
  • космічне право;
  • міжнародні відносини;
  • освіта і дослідження;
  • майбутні перспективи.

Асоціація  «Космос» була представлена провідними фахівцями у сфері космічного права та міжнародної космічної діяльності. З доповідями виступили: Володимир Тафтай – заступник Голови Ради Асоціації, Анна Гурова – науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Валентин Галунько – директор ТОВ «Саєнс енд Спейс», Сергій Сарапулов – представник Асоціації в Сингапурі.

Варто відзначити, що організатором заходу була українка Інеса Костенко – науковий співробітник Лестерського університету та представник Асоціації «Космос» у Великій Британії. Вона разом з двома дітьми в березні 2022 року була змушена залишити рідний Харків, який потерпав від ракетних обстрілів та бомбардувань, і приєдналася до Університету Лестера в якості викладача космічного права. Як зазначила Інеса Костенко, головною метою конференції було сприяння налагодженню нової співпраці та надання нових можливостей для науковців і неакадемічних працівників у сферах космічної діяльності та промисловості. «Я дуже сподіваюся, що наші основні цілі досягнуті і що подальша співпраця з реалізацією багатьох нових ідей обов’язково відбудеться, завдяки всім фантастичним спікерам, які зробили величезний внесок у цей захід» – підкреслила Інеса Костенко.

Окрім підтримки українських науковців через програму «Дослідник у небезпеці», Лестерський університет уклав угоди про побратимство з Кременчуцьким національним університетом ім. Михайла Остроградського та Полтавською державною аграрною академією для проведення спільних дослідницьких та освітніх проєктів, а також для надання підтримки онлайн-класам з вивчення англійської мови та підтримки молодих людей, які постраждали від війни.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: