ДКА та NASA підписали Спільну заяву щодо співпраці з дослідження космосу

Головні теми

Як повідомляється на сайті Державного космічного агентства України, 21 квітня 2023 року в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні відбулася зустріч заступника Голови ДКА Володимира Міхеєва з Адміністратором NASA Біллом Нельсоном.

Підписано Спільну заяву між ДКА та NASA щодо співпраці з дослідження космосу.

В зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

“Черговий позитивний результат у сфері, яка нас надихає – Космос. Сьогодні у Вашингтоні, у штаб-квартирі Національної адміністрації з аеронавтики та космосу NASA, відбулася церемонія підписання Спільної заяви між NASA та Державним космічним агентством України”, – написала посол на своїй сторінці у Facebook в п’ятницю ввечері.

Посол зазначила, що адміністратор NASA Білл Нельсон і заступник голови ДКА України Володимир Міхеєв, який перебуває у Вашингтоні у складі делегації України для участі в засіданні українсько-американської робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, разом із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком “зробили черговий крок до нових можливостей для ракетно-космічної галузі України і розширення співпраці між Україною і США у сферах мирного космосу, зв’язку і навігації, а також проектів Міжнародної космічної станції та багатьох інших сферах”.

“Боронимо зараз нашу свободу і незалежність, і працюємо над інноваційним майбутнім”, – акцентувала Маркарова.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: