Відбулося перше засідання Еспертної ради Асоціація «КОСМОС»

Новини

21 лютого 2023 року у дистанційному режимі відбулося перше засідання Експертної ради з питань космічної діяльності Української асоціації високотехнологічних підприємств та організацій «КОСМОС».

Про це повідомляється на сайті Асоціації.

Учасників засідання привітав голова Ради Асоціації Вадим Васильєв, який повідомив про мету створення Експертної ради та основні напрямки її діяльності.

В ході засідання головою Експертної ради з питань космічної діяльності було обрано Довгополого Анатолія Степановича, секретарем Експертної ради – Моісеєнкова Андрія Владиславовича.

Після обговорення організаційних питань, члени Експертної ради домовилися на наступних засіданнях розпочати розгляд нагальних проблемних питань космічної діяльності, а також розробку відповідних експертних висновків і пропозицій, які будуть використані для діалогу з владою щодо стану та перспектив космічної діяльності в Україні.

Довідково:

Експертну раду Української асоціації високотехнологічних підприємств та організацій «КОСМОС» було утворено наприкінці січня 2023 року для формування узгодженої експертної думки з питань космічної діяльності в Україні.

Основні завдання Експертної ради:

• формування незалежної оцінки стану та проблем космічної діяльності в Україні шляхом надання експертних обґрунтувань та висновків;

• надання пропозицій щодо вдосконалення правового регулювання та розвитку космічної діяльності в Україні;

• сприяння формуванню узгоджених позицій Асоціації з різних питань космічної діяльності в Україні;

• сприяння участі освітньої, наукової, інженерної та підприємницької спільноти у реалізації пріоритетних національних проєктів у сфері космічної діяльності.

Персональний склад Експертної ради: https://bit.ly/3ke25vB

Положення про Експертну раду: https://bit.ly/3xIPFyF

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: