РН Vega С запустить 5 супутників для програми Copernicus

Новини

29 листопада 2022 року компанія Arianespace оголосила про підписання контракту з Європейською комісією на закупівлю 5 запусків ракети-носія Vega C.

Arianespace запустить п’ять супутників Sentinel (1D, 2С, 3С, CO2M-A та CO2M-B) для програми Copernicus, призначеної для надання Європі постійного, незалежного та надійного доступу до даних спостереження Землі.

Запуски заплановані з європейського космодрому у Французькій Гвіані між 2024 і 2026 роками.

Нагадаємо, що перший пуск нової європейської ракети-носія середнього класу Vega C відбувся 13 липня цього року. На другий дуже чекаємо 20 грудня.

Чому дуже? Тому що блок маршового двигуна (БМД) РД-843, який використовують у складі рідинної рушійної установки верхнього ступеня РН Vega-С, розробило ДП «КБ «Південне» та серійно виготовляє ДП «ВО Південний машинобудівний завод».

Також КБ «Південне» створило для твердопаливного ракетного двигуна третього ступеня Zefiro 9 вкладиш критичного перерізу з вуглець-вуглецевого композиційного матеріалу.

Нагадаємо, що в Україні працює Регіональний дзеркальний сайт програми “Copernicus”, який забезпечує вільний доступ  всіх бажаючих до матеріалів зйомок території України з супутників Sentinel:

http://sentinel.spacecenter.gov.ua/

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: