SpaceX запустила ракету Falcon Heavy із секретними супутниками США

Новини

Американська компанія SpaceX здійснила у вівторок запуск надважкої ракети Falcon Heavy з секретними супутниками для потреб Космічних сил США в рамках місії USSF-44.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Space.com.

Як зазначається, ракета-носій стартувала з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) о 09:41 за часом Східного узбережжя (15:41 за київським часом).

Відомо, що місія USSF-44 виконується на користь Космічних сил США та передбачає виведення на геостаціонарну орбіту двох супутників. Про ці апарати практично нічого невідомо. Один із них називається TETRA-1 і був збудований Millennium Space Systems, дочірньою компанією Boeing. TETRA-1 є мініатюрним супутником, створеним для перевірки можливості проведення різних місій на геостаціонарній орбіті, але для чого саме він призначається, не сказано. Другий апарат має величезні розміри, але, як і у випадку з TETRA-1, його призначення залишається загадкою.

Для збільшення запасу палива компанія SpaceX відмовилася від контрольованої посадки середнього бустера. Ракетний прискорювач упав у море біля узбережжя Флориди. Зазвичай він приземлявся на плавучому майданчику в Атлантичному океані. А ось бічні прискорювачі Falcon Heavy успішно повернулися на Землю та приземлилися на території космодрому.

Це був четвертий запуск Falcon Heavy від SpaceX загалом і перший із червня 2019 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: