Голова ДКА обговорив з керівником NASA розширення співпраці в космічній галузі

Новини

В рамках Міжнародного астронавтичного конгресу (м. Париж) відбулась зустріч Голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая та керівника Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Білла Нельсона. 

Про це повідомляє сайт ДКА.

Під час зустрічі було обговорено можливості розширення двосторонньої співпраці, зокрема залучення України до практичної реалізації робіт в рамках програми Артеміда та участь українських фахівців у реалізації наукових проєктів на борту Міжнародної космічної станції та низки інших. 

«Дякую Біллу за його послідовну міжнародну позицію щодо підтримки України, в контексті обмеження участі росії, яка використовує космічні технології та можливості для вбивства українських громадян і руйнування цивільної інфраструктури, в масштабних багатосторонніх програмах з освоєння космосу», – наголосив Голова ДКА України Володимир Тафтай. 

Довідково. Попри повномасштабну збройну агресію росії, ДКА продовжує співпрацю за проєктом Antares, в рамках якого американська компанія Northrop Grumman (раніше – «Orbital ATK»), у взаємодії з українськими підприємствами, виробляє ракету-носій Antares для доставки вантажів до Міжнародної космічної станції NASA. Основна конструкція першого ступеня ракети-носія Antares розроблена ДП «Конструкторське бюро «Південне», виготовляється ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» у співпраці з іншими українськими підприємствами. З 2013 року здійснено 16 пусків РН Antares з яких 15 успішні. Наступний пуск заплановано на початок листопада 2022 року. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: