NASA створило робота, що змінює свою форму

Новини науки і техніки

Робот Aquanaut був розроблений космічним агентством у співпраці з компанією Nauticus Robotics Inc. Пристрій може змінювати свою конфігурацію, в залежності від поставленого перед ним завдання.

Джерело: Techno.nv.ua

Конструкція апарату передбачає виконання різних завдань. Робот може бути задіяний при розробці газових та нафтових родовищ, встановлення та контролю за роботою енергетичного обладнання, а також для очищення кліток для риби та креветок.

Aquanaut керуватиметься операторами, що знаходяться на судні, а сама передача даних здійснюватиметься за допомогою кабельного підключення. Зараз NASA і Nauticus Robotics Inc виготовили два подібні пристрої, а найближчими роками планується побудувати ще 20.

Це не перша розробка роботизованого пристрою для космічної агенції. Раніше вона створила Robonaut разом із General Motors.

Робот був призначений для вивчення впливу електромагнітного випромінювання на автоматизовані пристрої, в майбутньому планується його висадка на Місяць.

Найближчим часом підводні глибини можуть бути наповнені безліччю роботів. Їм під силу виконати завдання, з яким не впорається людина — наприклад, знайти та відфільтрувати мікропластик із Світового океану.

Пристрій у формі рибки має довжину 15 мм і виготовлений з композитних нанолистів з графену з молекулами бета-циклодекстрину. Робот не боїться впливу солоної води та низьких температур, тому зможе досліджувати глибокі шари океану.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: