SpaceX втратила 40 супутників Starlink через геомагнітну бурю

Новини

Компанія SpaceX втратила 40 інтернет-супутників Starlink із 49, які були запущені 3 лютого. Причиною цього стала геомагнітна буря, повідомляє SpaceX.

На жаль, супутники, розгорнуті 3 лютого цього року, зазнали значного впливу геомагнітної бурі 4 лютого. Ці шторми спричинили нагрівання атмосфери та збільшення щільності атмосфери на низьких висотах розгортання супутників.

Бортовий GPS припускає, що швидкість ескалації та інтенсивність шторму призвели до збільшення опору атмосфери на 50 відсотків, ніж під час попередніх запусків.

Команда #Starlink перевела супутники в безпечний режим, коли вони літали краєм (як аркуш паперу), щоб мінімізувати опір — щоб ефективно «заховатися від шторму» — і продовжувала тісно співпрацювати з 18-м космічним підрозділом Космічних сил. Control Squadron і LeoLabs для надання оновлень про супутники на основі наземних радарів.

Попередній аналіз показує, що збільшення опору на малих висотах завадило супутникам вийти з безпечного режиму, щоб почати маневри підйому орбіти, і 40 супутників увійшли в атмосферу Землі.

Супутники, що виходять з орбіти, не представляють ризику зіткнення з іншими супутниками та мають “загинути при вході в атмосферу, тобто не утворюється орбітальне сміття та не потрапляють частини супутника на землю.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: