Олександр Дегтярев увійшов до Зали Слави Міжнародної астронавтичної федерації

Новини

Міжнародна астронавтична федерація (International Astronautical Federation) оголосила про результати щорічного конкурсу номінації до Залу Слави IAF 2021 року, в якому було визначено видатних особистостей, які впродовж своєї професійної діяльності зробили значний вклад в прогрес космонавтики, включаючи космічну науку, космічні технології, управління космічними проектами і розвиток космосу на благо людства.

За видатний внесок у розвиток космічної науки і розширення міжнародного співробітництва в освоєнні космосу до Залу Слави IAF внесено ім’я Генерального директора ДП «КБ «Південне» (2010-2020), віцепрезидента МАФ зі зв’язків з промисловістю (2015-2018), академіка НАН України, академіка Міжнародної академії астронавтики (2005-2020), Героя України Олександра Вікторовича ДЕГТЯРЕВА (1951-2020).

Про це повідомляється на сторінці КБ «Південне» у Facebook.

Саме за ініціативи Олександра Дегтярева у 2000 році ДП «КБ «Південне» приєдналося до МАФ. Експерти КБ беруть активну участь у роботі двох Технічних комітетів МАФ (Космічне транспортування та Матеріали і конструкції), одного Адміністративного комітету (Зв’язки з промисловістю), а також у діяльності Міжнародного програмного комітету.

Передача сертифіката відбудеться у жовтні під час церемонії закриття конгресу IAC-2021 в Дубаї.

Це вже третій представник України, який отримав таке високе визнання. У 2017 році до Зали слави було включено Генерального конструктора – Генерального директора КБ «Південне» в 1991–2010 роках С.М. Конюхова, а у 2020 році – завідувачку відділом Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, засновницю наукової школи з космічної біології Є.Л. Кордюм.

Зал Слави IAF 2021: https://www.iafastro.org/…/honour…/iaf-hall-of-fame.html

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: