Rocket Lab повернула перший ступінь ракети на Землю

Головні теми

Американська приватна аерокосмічна компанія Rocket Lab впритул наблизилася до переходу на багаторазове використання своїх ракет-носіїв.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сьогодні її двоступенева ракета-носій Electron доставила на низьку навколоземну орбіту 30 супутників в рамках місії «Return to Sender» (Повернути відправнику) і потім успішно провела спуск з використанням парашутів в океан, де її підхопили рятувальні служби Rocket Lab.

Запуск був проведений з космодрому компанії в Новій Зеландії о 4:20 за київським часом.

Надалі компанія планує використовувати систему захоплення першого ступеня ракети за допомогою вертольота під час її зниження на парашуті. Напевно, нема потреби говорити про те, що можливість повторного використання ракет дозволить значно знизити витрати на доставляння супутників на орбіту.

Изображение
Peter Beck. Rocket Lab

«Те, що команда досягла сьогодні по поверненню першого ступеня Electron, – це справжній подвиг. Це зажадало колосальних зусиль з боку багатьох команд Rocket Lab, і приємно бачити, що зусилля виправдалися, і це важливий крок на шляху до перетворення Electron в багаторазову ракету », – зазначив гендиректор Rocket Lab Пітер Бек (Peter Beck). Він опублікував у Твіттері знімок купола парашута першого ступеня що спускається, назвавши його своїм найкращим кадром 2020 року.

Джерело: https://sundries.com.ua

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: