Глава ОСК розповів про можливості модернізації «Морського старту»

Новини

У Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) є необхідні технології для модернізації плавучого космодрому «Морський старт». Про це заявив гендиректор ОСК Олексій Рахманов.

«Мені здається, що ми на сьогоднішній день багато змогли розробити морських технологій, що можливість організації запусків з цієї платформи або чогось подібного цій платформі було б досить хорошим елементом розвитку наших космічних можливостей», – цитує його «РІА Новини».

При цьому Рахманов підкреслив, що США «наклали купу обмежень» на використання і можливості «Морського старту», тому є сумніви, що його вдасться добудувати. Подробиць обмежень він не уточнив.

17 березня складально-командне судно плавучого космодрому «Морський старт» прибуло з США до Росії.

6 грудня 2019 року стало відомо, що Держдеп дав дозвіл на зміну дислокації комплексу. Його тимчасової базою був обраний Слав’янський судноремонтний завод. Гендиректор підприємства Андрій Якимчук підписав тимчасовий договір на річне обслуговування космодрому до моменту визначення нового місця постійного обслуговування судна.

З 2018 року власником «Морського старту» є група компаній S7. У жовтні 2019 року з платформи було знято все американське і українське обладнання для перебазування в Росію.

Плавучий космодром «Морський старт» законсервований з 2014 року. Саме тоді з нього був зроблений останній, 36-й пуск.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: