Запуск космічного телескопа James Webb Space Telescope (JWST) вкотре відкладено

Головні теми

На онлайн-засіданні з космічних досліджень заступник адміністратора NASA з науки Томас Зурбухен (Thomas Zurbuchen) заявив, що запланований на березень 2021 року запуск космічного телескопа ім. Джеймса Вебба не відбудуться. Затримка виникла в зв’язку з пандемією коронавируса, але це не єдина проблема, яку доводиться вирішувати, передає ТОнеТО.

Спочатку проект по запуску телескопа James Webb Space Telescope (JWST) припускав, що його виведення на орбіту відбудеться в жовтні 2018 року. Потім запуск телескопа був перенесений на початок 2019 року. Потім була встановлена ​​нова дата – березень 2021 року. Сьогодні NASA висловлює надію, що телескоп JWST все-таки буде відправлений у космос до кінця 2021 року.

Численні зволікання і постійні труднощі при виконанні монтажно-складальних робіт вже призвели до того, що проект подорожчав на 10% і став коштувати близько $ 8,8 млрд. Але найгірше те, що це виглядає так, ніби NASA втрачає хватку в процесі реалізації великих проектів .

Для установки нової дати запуску телескопа JWST належить дати нову оцінку графіку складальних робіт. Пандемія внесла свої корективи в робочий процес і ряд операцій, як і принцип організації робочих змін, доведеться переглянути. Це надасть прямий вплив на терміни здачі об’єкта. Новий розклад робіт представники NASA обіцяють скласти до кінця липня.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: