Космічний корабель Starliner повернувся на Землю

Новини

Корабель компанії Boeing не зміг зістикуватися з Міжнародною космічною станцією. Він здійснив м’яку посадку у штаті Нью-Мексико.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Американський космічний корабель Starliner компанії Boeing, якому не вдалося зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), у неділю, 22 грудня, успішно повернувся на Землю, повідомило NASA. Він здійснив м’яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико.

Перед посадкою на спусковій капсулі корабля розкрилися парашути. Капсула, що спускається вперше, здійснила м’яку наземну посадку. Всі попередні американські апарати здійснювали посадку на воду.

Starliner, створений для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту, був запущений 20 грудня до МКС ракетою- носієм Atlas V, що стартувала з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Ракета успішно вивела тестовий непілотований корабель на суборбітальну траєкторію.

Однак після цього на кораблі виникла проблема, пов’язана зі збоєм системи розрахунку часу роботи двигунів, в результаті якої він вийшов на нештатну, нижчу орбіту для зближення з МКС. Через це корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стало неможливим. У неділю корабель почав сходження з орбіти з висоти 250 кілометрів. Наразі МКС перебуває на орбіті понад 400 кілометрів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: