NASA готує першу цілком жіночу космічну прогулянку

Новини

NASA готується до марафону космічних прогулянок, і одна з них може стати першою в історії космічною прогулянкою, яка повністю проводиться жінками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Space.com

«Дві жінки, які зараз знаходяться на Міжнародній космічній станції, астронавти NASA Крістіна Кох та Джессіка Мейр, планують разом здійснити прогулянку у відкритому космосі 21 жовтня. Це буде четверта в серії з 10 подібних космічних прогулянок, які мають відбутися впродовж наступних трьох місяців, і це буде перший виключно жіночий вихід у відкритий космос», – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що, хоча космонавти та космонавтки виконали загалом понад 200 космічних виходів для будівництва та обслуговування Міжнародної космічної станції, лише 15 жінок коли-небудь були на космодромі, і вони завжди супроводжували чоловіків. NASA спочатку планувала провести першу космічну прогулянку серед жіноцтва в березні, але цей план не вдався через відсутність належно підігнаних скафандрів.

Як відомо, перший вихід у космос з анонсованої серії пройде в неділю 6 жовтня, коли астронавт Дрю Морган та Крістіна Кох працюватимуть разом над встановленням нових батарей на відтинку P6. Цей процес можна буде дивитися в прямому ефірі на Space.com.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: