Керівництву “Роскосмосу” ускладнили виїзд за кордон

Новини

“Роскосмос” посилив правила виїзду за кордон для високопоставлених працівників ракетно-космічної галузі, допущених до секретної інформації.

Про таке рішення гендиректора “Роскосмосу” Дмитра Рогозіна повідомляє Укрінформ з посиланням на РИА “Новости”.

Зокрема, повідомляється, що жорсткішими стали вимоги, які висуваються до працівників держкорпорації і підприємств ракетно-космічної галузі при виїзді за кордон. Насамперед це стосується керівного персоналу.

Видання припускає, що зазначені заходи стали реакцією на раптову втечу в Європу голови космічного НДІ Яскіна.

Раніше повідомлялося, що Росію несподівано покинув генеральний директор Науково-дослідного інституту космічного приладобудування Юрій Яскін. 17 квітня він надіслав з однієї з європейських країн заяву про звільнення за власним бажанням. Імовірно, раптовий від’їзд керівника був пов’язаний з аудиторськими перевірками, проведеними в інституті спільно зі співробітниками ФСБ.

НДІ космічного приладобудування розробляє і виготовляє радіоапаратуру й електроніку. У 2014 році на його базі створили Об’єднану ракетно-космічну корпорацію (ОРКК), яка стала власником акцій 60 підприємств галузі. Сам НДІ став філією корпорації, яка входить у структуру “Роскосмосу”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: