У КБ «Південне» відбулися урочисті заходи, присвячені 65-річчю створення підприємства

Новини

12 квітня 2019 року у КБ «Південне» відбулися урочисті заходи, присвячені 65-річчю створення підприємства, Всесвітньому дню авіації та космонавтики, Дню працівників ракетно-космічної галузі України та 82-й річниці від дня народження Генерального конструктора РКТ, академіка С.М. Конюхова.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам’ятників М.К. Янгелю і О.М. Макарову, меморіальних дощок В.С. Будника, В.Ф. Уткіна і С.М. Конюхова на території підприємств КБ «Південне» і ПМЗ, а також на меморіалах С.М. Конюхова та О.О. Негоди на Запорізькому кладовищі м. Дніпра.

Заходи продовжились виступом Президентського симфонічного оркестру перед працівниками підприємства на майданчику перед головним корпусом КБ «Південне». У фойє актового залу та у головному корпусі КБ виступив струнний квартет.

Для представніків ЗМІ та почесних гостей, серед яких був і другий Президент України Леонід Кучма, було проведено оглядову екскурсію по підприємству, під час якої їм показали новітні високотехнологічні потужності КБ «Південне», серед яких: багатофункціональний центр для проведення натурних експериментів під час відпрацювання елементів систем керування, нову потужну базу для випуску вузлів і деталей з полімерних композиційних матеріалів, цех складання й електровипробувань космічних апаратів та обчислювальний центр на базі найпотужнішого в Україні суперкомп’ютера.

У другій половині дня відбулося урочисте засідання науково-технічної ради ДП «КБ «Південне», присвячене 65-річчю підприємства.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: