Космічний апарат «Берешит» розбився об поверхню Місяця

Новини

Космічний апарат «Берешит» не зміг здійснити м’яку посадку і розбився об поверхню Місяця. На фінальному етапі посадки у апарата відмовив головний двигун, потім він заробив, але зв’язок з апаратом зник.

«Якщо не вийде, ми спробуємо ще раз», – сказав прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху. «Уламки апарату, побудованого концерном« Таас Авірі », знаходяться на Місяці, – підсумував представник концерну.
Втішаючи присутніх в його резиденції дітей, президент Рубі Рівлін сказав: «Іноді трапляються розчарування, але розчарування – ніщо в порівнянні з нашими досягненнями».

«Це важливий вечір для Держави Ізраїль, важливий вечір для ізраїльських дітей … Поки ми разом, ми досягнемо всього, не треба розчаровуватися. … Ми лише на першому етапі. Через 30-40 років ви згадайте, де ви були, коли Ізраїль дістався до Місяця ».

На завершення трансляції Нетаньяху звернувся до Морісу Каану з питанням: «Скільки часу буде потрібно, щоб побудувати ще один апарат?» – і закінчив: «Через три, через два роки ізраїльський апарат буде на місяці. Але цілий».

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: