У Дніпрі пройшла XXІІ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт «Зоряний шлях»

Новини

В Україні вже третій рік, як запроваджено воєнний стан, але НЦАОМ продовжує успішно проводити освітній процес та заходи аерокосмічного спрямування для дітей і молоді.

У період із 22 по 26 квітня 2024 року відбулася XXІІ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт «Зоряний шлях» за 10 науково-практичними напрямами в онлайн-форматі.

До участі у Конференції-конкурсі були запрошені учні 6-11 класів позашкільних закладів та закладів загальної середньої освіти, здобувачі І-ІІ курсів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти.

На Конференцію-конкурс було надано 81 конкурсну роботу, відбулося 229 онлайн-підключень, а в обговоренні доповідей взяло участь більше 250 учасників та гостей Конференції-конкурсу з 8 областей України, серед яких: Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Хмельницька та Чернівецька.

Учасників Конференції-конкурсу привітали: Ірина ФЕДОРЕНКО, заступник генерального директора з науки та освіти НЦАОМ, к.і.н.; Віктор ХУТОРНИЙ, Заслужений працівник освіти України, завідувач методичного сектору навчально-методичного відділу НЦАОМ, к.т.н., голова організаційного комітету Конференції-конкурсу; Марина КИЛИМНИК – начальник навчально-методичного відділу НЦАОМ.

На урочистому відкритті Конференції-конкурсу до уваги учасників та гостей було запропоновано фільм «22 роки зоряних мрій».

26 квітня 2024 року, в рамках підведення підсумків та закриття Конференції-конкурсу відбулася онлайн-зустріч, оголошення результатів та перегляд фільму «Наука для космосу».

За результатами цікавої та плідної праці Конференції-конкурсу, координатори науково-практичних напрямів відзначили, що науково-дослідні роботи та доповіді конкурсантів цього року були більш змістовними, обґрунтованими, з науковим та дослідницьким потенціалом учасників «Зоряного шляху». Найкращі роботи та доповіді учасників було відзначено дипломами (56 переможців).

Окремих учасників за активну участь у Конференції-конкурсі координатори відзначили грамотами за номінаціями (18 учасників).

Все було, як завжди: знання та здібність учасників, креативність конкурсних робіт та змістовне спілкування з однодумцями в ході роботи напрямів.

Усі учасники Конференції-конкурсу отримали сертифікати.

Наукові керівники робіт за плідну працю щодо залучення молоді до заходів НЦАОМ та координатори напрямів Конференції-конкурсу отримали сертифікати з навантаженням у кредитах Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС).

Переможців, лауреатів, учасників та гостей Конференції-конкурсу привітали наукові керівники та координатори напрямів.

Чекаємо всіх на XХІІІ Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях»!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: