Підрозділ оборонних інновацій МО США оцінить транспортний засіб компанії Firefly для місій за межами навколоземної орбіти

Новини

21 березня Підрозділ оборонних інновацій (Defense Innovation Unit, DIU) МО США оголосив про підписання угоди з компанією Firefly Aerospace щодо вивчення можливостей використання орбітального апарата Elytra компанії для місій за межами геосинхронної орбіти Землі.

Про це інформує сайт spacecenter.od.ua.

Результати дослідження можуть призвести до проведення двох демонстраційних місій з доставки корисного навантаження у регіон між орбітою GEO та Місяцем, відомий як навколомісячний простір.

Контракт підтримує проєкт Sinequone DIU, метою якого є забезпечення економічного та оперативного доступу до навколомісячного простору за допомогою послуг запуску та орбітального переміщення.

«Міністерство оборони має бути готовим сприяти безпечному комерційному та цивільному розвитку в цьому регіоні», – сказали в DIU щодо навколомісячного простору.

Заснований в 2015 році, DIU діє як міст між Міністерством оборони та сектором комерційних технологій. Проєкт з компанією Firefly з’явився слідом за іншим проєктом космічної логістики DIU, анонсованим 20 березня.

Проєкт Sinequone DIU вивчає використання комерційних систем запуску та орбітального переміщення для доставки можливостей і активів на одну або кілька орбіт у навколомісячному просторі. За словами Натана Геппа, менеджера програми DIU, у відповідь на запит Sinequone у 2022 році DIU отримав 112 описів рішень від 94 компаній.

«Угода з Firefly дозволить уряду оцінити технічну здійсненність і операційну ефективність можливостей компанії швидко реагувати на запуск і доставку, – сказав Натан Гепп. – Демонстрація буде зосереджена на успішному застосуванні технології та методології комбінованої ракети-носія та орбітального транспортного засобу для досягнення мети уряду щодо доставки перших космічних апаратів на орбіту протягом 18 місяців після схвалення».

Відповідно до контракту, після початкового дослідження Firefly постачатиме від трьох до шести орбітальних апаратів для одного або кількох запусків на орбіти у навколомісячному просторі з метою скорочення часу доставки для кожної наступної місії.Firefly також уклала контракт з Національним управлінням (військово-космічної) розвідки США (National Reconnaissance Office) на виконання місії з розгортання невеликих корисних навантажень з орбітального апарата Elytra.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: