SpaceX отримала контракт на запуск космічної станції Airbus

Новини
Компанія SpaceX здобула контракт на запуск комерційної космічної станції, частково побудованої європейською компанією Airbus SE.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Як зазначається, станцію в космос має доправити ракета Starship, яка ще проходить випробування. Сума угоди не розголошується.

Так звана Starlab від Airbus і Voyager Space Holdings, Inc. є однією з низки приватних орбітальних космічних станцій. Побудовані та експлуатовані компаніями у партнерстві з NASA орбітальні лабораторії мають на меті замінити застарілу Міжнародну космічну станцію, яку виведуть з експлуатації у 2031 році.

У діаметрі Starlab має вісім метрів.

У 2021 році NASA виділило Voyager Space 160 мільйонів доларів через дочірню компанію Nanoracks на розробку Starlab, а у 2023 році Voyager Space залучила Airbus до спільного проєкту.

Starship – це ракета-носій SpaceX розроблена для багаторазового використання. Вона відіграє ключову роль у досягненні мети засновника компанії Ілона Маска – доставити людей і вантажі на Місяць, а зрештою – на Марс. SpaceX також прагне використовувати Starship як вантажний корабель для виведення великих супутників і космічних станцій на низьку навколоземну орбіту.

Хоча Starship ще перебуває в розробці, NASA вже уклало угоду партнерство зі SpaceX, щоб перетворити Starship на місячний посадковий модуль, який доправлятиме астронавтів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: