Китай запустив до орбітальної станції вантажний корабель із припасами

Новини
Китай запустив у космос вантажний корабель «Тяньчжоу-7» (Tianzhou-7) із припасами для орбітальної космічної станції «Тяньгун» (Tiangong).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

На навколоземну орбіту корабель вивела ракета Long March-7 Y8, яка стартувала з космодрому Веньчан у південній острівній провінції Хайнань 17 січня о 22:27 за місцевим часом (16:27 за Києвом).

Приблизно за 10 хвилин після старту «Тяньчжоу-7» відокремився від ракети-носія, розгорнув сонячні панелі та рушив до космічної станції.

Ще через три години, о 19:46 за київським часом вантажний корабель успішно пристикувався до основного модуля «Тяньгун», звідки члени екіпажу місії «Шеньчжоу-17» (Shenzhou-17) зможуть безпечно перенести вантаж на станцію.

«Тяньчжоу-7» доставив понад 260 найменувань продуктів та спорядження загальною вагою 5,6 тонни для життєзабезпечення астронавтів, систем орбітальної станції, наукових експериментів тощо.

Нинішній запуск став першим, проведеним Китайським пілотованим космічним агентством (CMSA) цього року, та загалом шостим польотом у рамках доставки вантажів на космічну станцію.

Це також 507-ма місія ракетної серії Long March.

Згідно з планом, цього року Китай планує запустити наступний вантажний корабель «Тяньчжоу-8».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: