Південна Корея успішно вивела на орбіту супутник на власній ракеті

Новини
Міноборони Південної Кореї успішно провело вже третій випробувальний політ твердопаливної космічної ракети в рамках зусиль зі створення незалежної космічної системи спостереження за КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За даними оборонного відомства, космічна ракета-носій була запущена з баржі, що знаходилася у водах приблизно за 4 кілометри на південь від острова Чеджу, 4 грудня о 14:00 за місцевим часом і вивела невеликий супутник спостереження Землі на орбіту на висоті близько 650 км.

Зазначається, що 100-кілограмовий супутник із радаром із синтетичною апертурою (SAR) був створений компанією Hanwha Systems.

Перші два тестові польоти пройшли в березні та грудні 2022 року.

«Після завершення розробки твердопаливної космічної ракети-носія південнокорейські військові зможуть запускати невеликі супутники, призначені для спостереження та розвідки, відповідно до вимог безпеки та в непередбачених ситуаціях», – йдеться в релізі міністерства.

У майбутньому Міноборони пообіцяло розробити систему доставки в космос, здатну запускати на низьку навколоземну орбіту більш важкі супутники вагою у 500-700 кг.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: