Китай запустив таємничий супутник на ракеті Long March 7A

Новини

Наприкінці минулого тижня Китай запустив космічний апарат, який він описує як експериментальний супутник комунікаційних технологій.

Ракета Long March 7A стартувала з прибережного центру запуску супутників Веньчан о 10:54 ранку за східним часом (14:54 за Гринвічем, або 22:54 за пекінським часом) у п’ятницю (3 листопада). Державна Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC) виявила, що корисним вантажем є Tongxin Jishu Shiyan Weixing-10 (TJS-10), коли організація оголосила про успішний запуск протягом години після старту.

Про це пише SPACE.com.

Китайське державне ЗМІ Xinhua описало супутник як “в основному призначений для багатодіапазонних і високошвидкісних експериментів з технологією зв’язку”.

Супутник знаходиться на геосинхронній перехідній орбіті і найближчим часом ввійде в геостаціонарний пояс на висоті приблизно 22 236 миль (35 786 кілометрів) над Землею.

Ні CASC, ні державні ЗМІ не надали жодної додаткової інформації про супутник. Відсутність інформації та діяльність супутників TJS на орбіті привернули увагу аналітиків і можуть бути прикриттям для супутників для цілого ряду різних цілей.

TJS-3, запущений у грудні 2018 року, наближався до супутників, що належать іншим країнам, і перевіряв їх. Вважається , що інші супутники серії TJS призначені для випробувань сигналів розвідки та раннього попередження про ракети.

TJS-10, як і попередні супутники TJS, був розроблений Шанхайською академією космічних технологій (SAST), однією з головних космічних філій CASC.

Long March 7A — це варіант ракети Long March 7 заввишки 197 футів (60 метрів), призначений для запуску космічних кораблів на геоперехідну орбіту. Це також нетоксична альтернатива робочій конячці Long March 3B. Стандартний Long March 7 використовується для відправки вантажних кораблів на китайську космічну станцію Tiangong .

П’ятничний запуск став 51-м у Китаї за рік. Плани Китаю, оприлюднені на початку цього року, вказують на те, що країна має намір запустити понад 200 космічних апаратів для приблизно 70 місій протягом 2023 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: