Засновник компанії Spacebit відправить прапор України на Місяць у рамках британської місії

Новини

Уродженець України, засновник британської компанії Spacebit Павло Танасюк у День Державного прапора України підтвердив свій намір відправити національний прапор України й детальну мапу країни на Місяць.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу Spacebit, заплановану на 2022 рік цю частину британської місячної місії було перенесено на IV квартал 2023 року через підготовчі роботи United Launch Alliance (ULA).

“Відправляючи прапор і мапу України на Місяць, я хочу вшанувати незламний дух моєї рідної землі. Ця місія, як прапор – символ віри українського народу у своє майбутнє, попри зовнішні виклики”, – сказав Павло Танасюк.

Місію відклали у зв’язку з ретельною підготовкою ULA, що підкреслює зобов’язання до успіху та безпеки цього завдання. Співпрацюючи з провідними компаніями в галузі – Astrobotic для доставки на Місяць і ULA для запуску, зазначена місія впевнено прямує до її реалізації.

Пластину, де розташовані прапор і мапа України, виробив один із заводів “Укроборонпром” у Києві. Пластина зроблена з алюмінію, вкрита золотом.

Spacebit – британська приватна компанія, що розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій. Компанію заснував 2014 року українець Павло Танасюк.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: